Dé standaard voor viscositeit en reologie

Voor metingen en het onderzoeken van viscositeit en reologie op zowel kwaliteit als ontwikkelingsniveau, is er in de markt één standaard, namelijk AMETEK Brookfield. Brookfield is de ontwikkelaar van de viscositeitmeting zoals die in 95% van de gevallen vandaag de dag gebruikt wordt. Van de meest eenvoudige rotatie-viscositeitmeter tot de high-end shear stress reometers, zo goed als altijd wordt er een Brookfield gebruikt, of wordt er verwezen naar het Brookfield principe.

Onze speciale Brookfield pagina: www.brookfield.nl

Onze speciale viscositeit pagina: www.viscositeit.nl

Textuur Analyse

Op diverse materialen worden vaak mechanische testen uitgevoerd om een objectieve karakterisering van producten te krijgen.

Hierbij wordt een kracht op het te testen materiaal gelegd en wordt gekeken naar de vervorming hiervan. Deze krachten zijn onder te verdelen in twee hoofdgroepen, namelijk compressie en tensie (drukken en trekken).

In de levensmiddelen wordt ook getest om de nogal subjectieve beoordelingen, van bijvoorbeeld testpanels, om te zetten in een objectieve karakterisering. Men spreekt dan van textuuranalyse.

Powder Flowability

Het kennen van de stromingseigenschappen van uw poeders in uw proces is van groot belang. Deze bepalen namelijk de stroming van poeders uit bijvoorbeeld opslagcontainers of tijdens de verwerking.

Stromingseigenschappen van nieuw ontwikkelde producten kunnen zeer snel worden onderzocht op hun overeenkomst met die van uw bestaande producten.

Met behulp van Brookfield's Powder Flow Pro Software is het zeer eenvoudig om uw experiment te kiezen: Stromingsfunctie, Wand frictie, Tijdsafhankelijke stromingsfunctie, Bulk dichtheid.

Grafische data wordt gegenereerd: “normal stress”, “shear stress”, Mohr Circle, Failure Loci

Stromingsfunctie curves worden automatisch berekend en getoond op het eind van de meting. Daarnaast is het mogelijk om een overlay te maken van 8 metingen.