10 juni 2020

Apparatuur leasen, kan dat?

Niemand vindt het meer vreemd om een volledig wagenpark te leasen. Maar zodra het gaat over (laboratorium)apparatuur wordt er in eerste instantie vreemd opgekeken.

Apparatuur kopen of leasen?

Toch is het heden ten dagen absoluut niet vreemd om ook hoogwaardige instrumenten voor het laboratorium via een leaseconstructie te bemachtigen.

Uiteraard streeft u naar de beste apparatuur voor uw applicatie, maar er is niet altijd het benodigde budget voorhanden om deze aan te schaffen. Dit kan erg vervelend zijn, zeker wanneer de specifieke apparatuur onmisbaar is om een onderzoek of kwaliteitscontrole uit te voeren. In deze situaties kan leasen uitkomst bieden.


EEN TOTAALOPLOSSING

Met de financial- en operational lease opties van Benelux Scientific BV bieden wij een totaaloplossing voor de aanschaf van kapitaalintensieve bedrijfsmiddelen.

Eén van de grootste voordelen van lease is dat de financiële buffer in stand blijft, terwijl u toch kunt beschikken over de nieuwste apparatuur. Hiermee garandeert u kwaliteit en zekerheid.

Wij denken met u mee in oplossingen, aanbieden van de juiste apparatuur voor uw applicatie en de door u aangeschafte apparatuur in de juiste conditie houden. Met het aanbieden van financial- en operational lease gaan we weer een stap verder.

ZIJN ER NOG MEER VOORDELEN?
Jazeker! Hierbij enkele voorbeelden:
- de investeringsaftrek is te maximeren over de gebruiksduur.
- de BTW is te spreiden door deze mee te financieren over de looptijd of gedurende de kwartaalaangifte.
- uw kredietfaciliteit van uw bank wordt niet aangetast.
- de inkomsten matchen met de uitgaven: de kosten worden gespreid over de looptijd
- gebruiksgemak: het leaseproces is digitaal en gemakkelijk geregeld. Het gaat sneller dan een kredietaanvraag bij de bank.
- LAGERE TOTALE KOSTEN

TWEE MODELLEN:

FINANCIAL LEASE - DEZELFDE RECHTEN ALS JE KOOPT
Bij financial lease mag uw bedrijf de apparatuur op de balans activeren en afschrijven. Uw bedrijf heeft dus dezelfde fiscale voordelen als wanneer u de apparatuur koopt met de zekerheid van vaste rente en vaste kosten gedurende de looptijd.

OPERATIONAL LEASE - MEER FINANCIËLE RUIMTE
Bij operational lease staat het bedrijfsmiddel niet op de balans. De leasemaatschappij blijft juridisch en economisch eigenaar en aan het einde besluit uw bedrijf of het object wordt aangekocht of wordt terug gegeven aan de leasemaatschappij.

SAMEN KOMEN WE ER WEL UIT
Benelux Scientific BV werkt voor haar lease-aanbiedingen samen met BNP Paribas als partner. Samen met BNP Paribas richt onze dienstverlening zich zowel op de technische kant van de apparatuur als het faciliteren van de financiering ervan.