1 november 2012

Bruker Elemental en Benelux Scientific gaan samenwerken in Benelux

Met gepaste trots vermelden wij onze samenwerking met Bruker Elemental in de Benelux.

Klik hier om de introductiefilm van Bruker Elemental te bekijken.

Gebaseerd op een jarenlange ervaring biedt Bruker Elemental een complete productgamma aan voor elementenanalyse. Hun innovatieve oplossingen zorgen ervoor, dat hun klanten in de metaalindustrie, automotive industrie, chemie, farmachemie en halfgeleiderindustrie in staat zijn een nieuwe norm te zetten voor hun kwaliteits- en procescontrole.

 

Optische Emissie Spectrometrie
Spark Optical Emission Spectrometers (S-OES) zijn de ideale instrumenten voor metaalanalyse.
Metaal producerende industrieën zoals gieterijen, staal-, koper- en aluminiumfabrieken en industrieën binnen de automotive, vlieg- en ruimtevaart, huishoudbranche alsmede contract laboratoria en metaal-recyclers gebruiken optische emissie spectrometrie voor hun proces- en kwaliteitscontrole.

Met behulp van optische emissie spectrometrie is de analyse mogelijk van chemische elementen binnen de complete range van sub-ppm tot percentage-niveau van zuivere metalen sporen analyse tot zware legeringen. Alle relevante elementen kunnen direct en tegelijkertijd worden geanalyseerd.
Hoge-kwaliteit spark spectrometers maken metaalanalyse mogelijk binnen alle industriële processtappen, van metaalproductie tot aan metaalverwerking en recycling.

 

 

 

 

CS-Analyse
De G4 ICARUS verbrandingsanalyzer zijn ideaal voor de snelle en nauwkeurige gelijktijdige bepaling van koolstof en zwavel in een grote variété aan vaste materialen. De G4 ICARUS is uitgerust met een hoogfrequent inductieoven gecombineerd met een innovatief ontwerp van de verbrandingszone en een volledig automatisch reinigingssysteem voor het verwijderen van stof. Dit resulteert in een sterk gereduceerd aantal onderhoudsintervallen en dus maximale productiviteit, toepasbaarheid en levensduur.

 

ONH-Analyse
De G8 GALILEO ONH is bestemd voor de bepaling van zuurstof, stikstof en waterstof en is gebaseerd de Inert Gas Fusion methode (IGF). De vaste stof wordt verbrand in een kroes van grafiet bij hoge temperatuur. Een dragergas wordt over het monster geleid en neemt de gassen die vrijkomen mee naar de detectoren. Diffuus waterstof in zowel lassen volgens ISO 3690 en AWS4 4.3 als hoge-sterkte staal worden gemeten door combinatie van infrarood verwarmde oven in de G8 GALILEO ONH of met de, voor diffuus waterstof gespecialiseerde, G4 PHOENIX DH.