12 juni 2015 Door: Randy Israel

DataPhysics introduceert de DCAT 9

De nieuwe tensiometer voor zowel R&D doeleinden als kwaliteitscontrole.

De dynamische contacthoek en oppervlaktespanningsmeter DCAT van DataPhysics Instruments hebben hun dienst reeds over de gehele wereld bewezen in vele geavanceerde R&D projecten.
Aan de DataPhysics DCAT-lijn wordt nu ook de volledig automatische DCAT 9 toegevoegd. De DCAT 9 is een hoge-precisie meetinstrument voor de, op gewicht gebaseerde, meting van oppervlakte- en grensvlakspanning met behulp van de Wilhelmy plate- en Du-Noüy ring-methode.
Bovendien is dichtheidsmeting van vloeistoffen en vaste lichamen ook mogelijk. Een grote verscheidenheid aan speciaal ontwikkelde probes en containers en verschillende volumina zijn beschikbaar.
De geintegreerde balans garandeert een hoge precisie van de metingen en daardoor betrouwbare en reproduceerbare resultaten. De tafel wordt geregeld door de software en beweegt autonoom evenals de vaststelling door de balans waardoor een aanzienelijke tijdsbesparing per meting wordt gerealiseerd.
Een temperatuurkamer en optionele roerfunctie zijn tevens beschikbaar. Dus met de DCAT 9 kan aan alle huidige internationale standaarden t.a.v. de meting van oppervlakte- en grensvlakspanning worden voldaan.
De metingen worden uitgevoerd en gedocumenteerd met nieuw ontwikkelde, innovatieve en zeer gebruikersvriendelijke software, dat tevens draait op een tablet PC.
De software modules bevatten een, door de gebruiker te editten, tabel met een gas- en vloeistofdatabase en uitgebreide statistieken voor de evaluatie en presentatie van de resultaten.

Voor meer informatie over de DCAT 9 kunt u hier de brochure downloaden.