26 januari 2012

Grabner lanceert de MINISCAN IRXpert Benzine en Diesel Analyzer

De MINISCAN IRXpert is de eerste draagbare mid-IR en near-IR analyzer voor zowel benzines als diesel.

De MINISCAN IRXpert is de eerste draagbare multi-brandstofanalyzer voor benzines, diesel en biobrandstoffen. Het combineert de voordelen van mid-IR en near-IR spectroscopie in één analyzer voor de hoogste nauwkeurigheid. Meer dan 40 brandstofparameters worden nauwkeurig bepaald door het scannen van het complete spectrum met superieure resolutie. Gebasseerd op Grabner's uitstekende kennis van brandstofanalyse is de MINISCAN IRXpert ontworpen als een intelligente, zelf-lerende analyzer. Met één druk op de knop analyseert het instrument automatisch nieuwe brandstofparameters.

De MINISCAN IRXpert is een temperatuurgeregelde, robuuste en gebruikersvriendelijke spectrometer voor de automatische meting van de concentratie van de meest belangrijke componenten van benzine en diesel. Geavanceerde chemometrie, een wereldwijde database met calibratie monsters en informatie uit het NIR spectrum levert zeer betrouwbare resultaten voor belangrijke parameters al Octaan- en Cetaangetallen, destillatie-eigenschappen en dampdruk. Een geintegreerde temperatuurgeregelde dichtheidsmeter zorgt voor een nauwkeurige bepaling van stbiliteit en brandstofdichtheid.

Eenvoudig in gebruik
MINISCAN IRXpert kan men gebruiken voor het analyseren van brandstoffen "direct uit het veld".  Een state-of-the-art full-color touch-screen vergemakkelijkt het navigeren door het menu en maakt diepgaande analyse van het spectrum mogelijk. USB en Ethernet interfaces zorgen voor eenvoudige data-transfer, printen, LIMS integratie, op afstand bedienen en service. Voor gebruik in het veld kan de MINISCAN IRXpert worden aangesloten op een 12V voertuigaansluiting.

Kenmerken
? Draagbare Mid-IR en NIR Analyzer voor benzines, diesel en biobrandstoffen
? Volledig spectrum: 12.900 datapunten
? Superieure resolutie: 2cm-1
? OST ? - Geoptimaliseerde scantechnologie
? Temperatuur & Laser geregeld systeem
? Ongelimiteerd aantal parameters
? Zelf-lerende chemometrie
? WORKS ? - Wereldwijde Online Remote Control en Service

Modellen
Van de MINISCAN IRXpert zijn speciale modellen beschikbaar voor alléén benzine of alléén diesel. Echter de zogenaamde "Professional" kan beide brandstoffen in één toestel meten. Het is altijd mogelijk de speciale toestellen naderhand uit te breiden naar de "Professional".