30 juni 2009

Grabner lanceert de nieuwe MINIVAP VPXpert

Grabner Instruments, uitvinder en pionier op het gebied van de moderne bepaling van dampdruk lanceert de 3e generatie damdruktester, de MINIVAP VPXpert.

Grabner Instruments, uitvinder en pionier op het gebied van de moderne bepaling van dampdruk lanceert de 3e generatie damdruktester, de MINIVAP VPXpert. Naast de moderne 'looks' is het instrument ontwikkeld voor superieure nauwkeurigheid die ver boven alle op dit moment geldende standaarden ligt. Daarmee is de MINIVAP VPXpert trendsetter voor het komende tijdperk in dampdrukmetingen.

In 1987 bracht Grabner Instruments een revolutie teweeg door de MINIVAP op de markt te brengen, 's werelds eerste automatische mini-dampdruk tester waarmee de bekende gebruikers bias werd uitgesloten en de intensieve monstervoorbereiding verleden tijd werd. Sinds 1993 werd de MINIVAP het referentie-instrument voor de US EPA vanwege de hoge precisie met slechts 1 ml monstervolume.

20 jaar later, na de ontwikkeling van verscheidene nieuwe ASTM en EN methoden en na de lancering van enkele dampdruktesters voor moeilijkere applicaties, zoals LPG en ruwe olie, is Grabner Instruments wereldwijd geaccepteerd als expert op het gebied van dampdrukmetingen. Vanwege deze expertise en de feedback van haar klanten is de nieuwe MINIVAP VPXpert ontwikkeld.

Slechts 1 meting (binnen 5 minuten) op de MINIVAP VPXpert geeft een compleet en zeer nauwkeurig resultaat voor alle dampdruk standaarden inclusief RVPE, DVPE, ASVP/Ptot, AVP/Pabs en Pgas over een drukbereik van 0-1000 kPa. Door de gebruiker te programmeren enkele, stapsgewijze of "ramping" temperatuurprofielen (van 0 tot 120 C) en een V/L verhouding van 0,02/1 tot 4/1 maken een breed applicatiegebied mogelijk.

De draagbaarheid van
het instrument, het robuuste ontwerp en de onderhoudsvrije meetcel maken het instrument geschikt voor de meest extreme omgevingen. De VPXpert heeft een geintegreerde trilplaat voor ruwe olie, een geautomatiseerde spoelprocedure en USB-connectiviteit.

Dankzij het intuitieve navigatiemenu en de handige rapportgenerator is het instrument eenvoudig te bedienen.

Download hier het officiele persbericht van Grabner.