12 juni 2017

Grabner presenteert de nieuwe Miniscan IR Vision Fuel analyzer

Grabner Instruments presenteert een nieuwe, compacte FTIR brandstof-analyzer voor de automatische en uitgebreide meting van bezines, diesels en jetfuels.

Gebouwd op Grabner´s nieuwe Vision instrumentenplatform is de snelheid van de MINISCAN IR Vision verhoogd met een factor 10. De MINISCAN IR Vision is ontwikkeld met behulp van Grabner’s meer dan 20 jaar lange innovatie en ervaring in FTIR brandstofanalyse. De analyzer, die is geconfigureerd om meer dan
100 verschillende brandstofcomponenten te meten en benzine, jet en dieselparameters te bepalen, is speciaal ontwikkeld voor brandstof blending, kwaliteitscontrole en compliancy ontwikkeld.

De analyzer komt af fabriek met een database met enkele duizende brandstoffen, die wereldwijd zijn verzameld en zijn gemeten volgens ASTM en EN brandstofspecificaties.

De nieuwe brandstofanalyzer biedt baanbrekende prestaties en meetsnelheid. De ingebouwde high-performance processor maakt het voor gebruikers mogelijk om binnen enkele seconden de resultaten te berekenen middels Partial Least Square (PLS) analyse en informatie van het volledige spectrum. Brandstofeigenschappen die zijn berekend vanuit de database kunnen worden geoptimaliseerd.

Het instrument bevat een zeer stevige, 10 inch, full-color industriële touchscreen, die, zelfs onder de meest slechte omstandigheden, de hoogste visibiliteit en gebruikersgemak garandeert. Het biedt een gebruikersvriendelijk menu-navigatie via een touchscreen display dat snel reageert.

De MINISCAN IR Vision zet een nieuwe benchmark op het gebied van brandstof-analyse. De thermoelectrische temperatuurregulatie van het vulsysteem, de cmeetcel en geintegreerde dichtheidsmeter maakt het meten van het volume van de brandstoffen componenten zeer nauwkeurig.

Een hoge kwaliteit met Germanium gecoate, kaliumbromide (KBr) beam-splitter biedt een betere optische transmissie en een betere benzeendetectie dan analyzers die Zinc-Selenide (ZnSe) -gebaseerde beam-splitters gebruiken. Met een optische resolutie van 3.8 cm-1 is de resolutie van de analyzer superieur t.o.v. andere vergelijkbare FTIR analyzers.

Een nog belangrijke kenmerk van het nieuwe instrument betreft de mechanische robuustheid hetgeen het instrument ideaal maakt voor het gebruik in het veld.
De MINISCAN IR Vision bevat Grabner´s bewezen en robuuste piston-gebasseerde en luchtbelvrije vulsysteem. Het instrument is beschermd door het nieuwe schok- en trilling geteste Vision behuizing. De dubbele interferometer is gemonteerd met een zelf-uitlijnende spiegelsysteem die zorgt voor de automatische correctie van intensiteitsveschuivingen, veroorzaakt door bijvoorbeeld transport.

Meer informatie over de Minisvcan IR Vision treft u hier aan.

De brochure van de Miniscan IR Vision kunt u hier downloaden.