Inschrijving geopend: Workshop Fritsch, Bruker Handheld XRF en Metkon monstervoorbereiding

In samenwerking met Fritsch, Bruker en Metkon organiseren wij op dinsdag 24 mei 2016 in ons kantoor in Ochten een unieke workshop.

Tijdens deze dag worden de verschillende maaltechnieken en bijbehorende maalmolens besproken. Deelnemers kunnen eigen sample materiaal meebrengen om te laten vermalen. Tevens wordt deze dag ook de deeltjesgrootte-meting behandeld. Ook hiervoor geldt dat materiaal kan worden meegebracht om te laten analyseren. Fritsch heeft een breed pakket aan maalmolens en voor de deeltjesgrootte-meting wordt gebruik gemaakt van de MICROTEC PLUS laser particle sizer. Deze is leverbaar als natte, droge en gecombineerde versie. Dit toestel heeft een meetrange van 0.01 µm tot 2000 µm. Dit revolutionaire toestel maakt gebruik van moderne technologie op vlak van dataverwerking en aansturing van modules.

Om metaalmonsters op de juiste manier te kunnen prepareren heeft Metkon diverse snij-, schuur en polijstapparatuur in hun assortiment. Op deze dag laten wij u zien hoe u van uw ruwe monster een prachtig preparaat maakt om verder te kunnen onderzoeken.

De Handheld XRF analyzers van Bruker hebben de mogelijkheid om zowel kwantitaief als kwalitatief nagenoeg elk element van Magnesium tot Uranium te bepalen. De techniek werkt daarbij volledig non-destructief. Deze draagbare, op accu's werkende, XRF spectrometers maken het mogelijk de analyzer naar het te analyseren object te brengen in plaats van andersom. Dit is zeer wenselijk indien het te analyseren object heel groot en zwaar is. Tevens maakt dit het werken "in het veld" eenvoudig. Ook van deze unit is een toestel aanwezig zodat er metingen verricht kunnen worden!

Applicaties voor deze toestellen kunnen heel divers zijn. Voorbeelden zijn:
Metaalanalyse
- PMI (Positive Material Identification)
- Mijnbouw en onderzoek
- Milieu en bodemonderzoek
- Kunst en Archeologie
- Onderzoek en onderwijs

 

 

 

 

De kosten voor deze dag bedragen €50,-. Meldt u hier aan voor deze leerzame dag!

Voor meer informatie over de Fritsch maalmolens kijkt u op:
http://www.fritsch-malen-zeven.nl/

Meer informatie omtrent de apparatuur van Metkon kunt u vinden op:
http://www.benelux-scientific.nl/producten/monstervoorbereiding/monsterpreparatie/


Meer informatie over de Titan XRF vindt u op:
http://www.benelux-scientific.nl/producten/spectrometrie/handheld-xrf-analyzers/