7 april 2011

Nieuw: DE R/S Portable van Brookfield

De R/S Portable van Brookfield is een reometer, die zowel in productie als in het veld te gebruiken is.

Naast snelheidgestuurde (rotatie)viscositeitmeters, zoals de DV-II+ Pro en DV-III Ultra, biedt Brookfield ook krachtgestuurde (controlled shear stress) reometers aan.

Krachtgestuurde reometers bieden als belangrijkste voordeel, dat een veel grotere onderscheid gemaakt kan worden tussen vloeistoffen, die zich in eerste instantie reologisch identiek lijken te gedragen. Met name data die verkregen kunnen worden bij zeer lage afschuifsnelheden kunnen niet worden verkregen met snelheidgestuurde viscositeitmeters. Reologische bepalingen door middel van krachtgestuurde metingen bieden dan ook een uitstekende karakterisering van bijvoorbeeld de viscositeit, thixotropie-effecten, zwichtspanning en ?creep? en ?recovery? analyse.

Met de Brookfield R/S reometers kunnen zowel krachtgestuurde als snelheidgestuurde metingen worden verricht. De motor die speciaal ontwikkeld is voor deze reometer maakt gebruik van een hoge-precisie aandrijfmechanisme zonder lager of mechanisch werkende krachtoverbrengers. Een speciale optische encoder meet zeer exact de positie van de spindel gedurende de rotatie. Met het brede koppelbereik (0,05 tot 50 mN.m) kan de R/S Plus reometer ingezet worden voor applicaties, die voorheen alleen konden worden uitgevoerd door de high-end reometers.

Het design van R/S Portable is uniek. Dit R/S Portable van Brookfield kan namelijk zowel op de productieplant gebruikt worden als in het veld (middels batterij tot 20 mN.m).

Levert data met viscoelastische eigenschappen zoals zwichtspanning, afschuifmodulus en creep.