7 juni 2012

Samenwerking tussen Benelux Scientific en Anasys Instruments

Anasys presenteert AFM inc combinatie met IR spectroscopie en thermische analyse.

In het licht van een continu streven naar unieke technologieën binnen de materiaalkarakterisering is Benelux Scientific een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse bedrijf Anasys Instruments.

 

Anasys Instruments is ontwikkelaar en producent van de unieke Nano-IR en AFM+ instrumenten.

 

In de Nano-IR combineert Anasys Atomic Force Miscroscopie (AFM) met IR-spectroscopie. Bij conventionele (FT)IR in transmissie wordt het ruimtelijk oplossend vermogen begrenst tot op ongeveer 10 micrometer. Nano-IR doorbreekt deze grens door een AFM sensor te gebruiken voor het meten van IR adsorptie en levert IR spectra met een ruimtelijk oplossend vermogen ruim beneden de diffractie limiet.
Lees verder over de Nano-IR door hier te klikken.

De Nano-IR wordt tijdens de vakbeurs Het Instrument gepresenteerd als één van de novelties in Technologie. (zie hiervoor ook http://www.hetinstrument.nl/2012/beursprojecten/novelties-in-technology/laboratorium) U kunt uw stem uitbrengen als u vindt dat de Nano-IR beste novelty in Technologie is. Klik daarvoor hier. 

In de AFM+ combineert Anasys Atomic Force Microscopie in combinatie met multi-analytische mogelijkheden. Met nano-TA is thermische analyse mogelijk in het nanometer bereik voor het bepalen van glasovergangstemperatuur en smelttemperatuur.
Transition Temperature Microscopy (TTM) kan worden gebruikt voor het kwantificeren en visualiseren van thermische transities in heterogene monsters. AFM+ komt standaard ook met Scanning Thermal Microscopy en kan ook worden uitgebreid tot op het niveau van de Nano-IR. Lees verder over de AFM+ door hier te klikken.