Hogedruk specialisme

Sinds de oprichting van Parr Instrument Company, meer dan 100 jaar geleden, heeft het bedrijf zich exclusief toegelegd op de ontwikkeling, fabricage en verkoop van chemische reactoren, drukvaten, calorimeters, verbrandingsvaten, en gerelateerde instrumenten voor het gebruik in het laboratorium.

Gedurende deze lange geschiedenis was voor Parr de belangrijkste drijfveer om haar klanten te voorzien van hoge kwaliteitsproducten, die specifiek ontwikkeld waren voor de applicaties van de klanten. Daartoe kon en kan altijd rekenen op haar personeel met jarenlange ervaring in het veld.

Bij de productie van Parr’s hogedruk reactoren worden de ontwerpkriteria, zoals beschreven in “The ASME Code for Unfired Pressure Vessels”, zeer streng nageleefd. De cylinders van elke reactor en drukvat worden vervaardigd uit één stuk legering, die bovendien corrosie bestendig is. Op deze wijze ontstaan geen lasnaden, die vaak een bron van zwakte en corrosie zijn.

Elke cylinder wordt hydrostatisch getest tot minimaal 1,3 keer de maximum specificatie. Met stikstof wordt de werking en lekdichtheid getest.
Bescherming tegen verwonding van gebruiker en beschadiging van apparatuur door overdruk wordt gegarandeerd door breekplaatjes op de kop van de reactor en drukmeter.

Parr's productengamma bestaat uit:

Geroerde en niet-geroerde reactoren voor het uitvoeren van chemische reacties al dan niet onder hoge temperaturen en drukken.

Bom-calorimeters voor het bepalen van verbrandingswarmte van bijvoorbeeld kool.

Hydrogeneringsapparatuur

Monstervoorbereidingsapparatuur, waaronder acid digestion, cell disruptie en zuurstofverbrandingsvaten.